Tilbud

Lædertasker, skuldertasker, festtasker, skindtasker - Vi elsker tasker!

men rengøring af tasker?

 

Der findes tasker til ethvert formål, men det er ikke alle tasker, der kan tåle at blive behandlet ens, hvis de fortsat skal fremstå flotte og dejligt bløde.

Derfor skal lædertasker opbevares korrekt og ligeledes rengøres på den bedste måde. Når de ikke bruges, skal de opbevares ved almindelig stuetemperatur og i rum, der har en normal fugtighed. Det frarådes derfor at opbevare dem i et koldt loftsrum eller fugtigt kælderrum. Er det nogen, du ikke bruger særlig ofte, så hæng eller læg dem i et klædeskab.

Men inden du gør det, så sørg for at den ikke er våd eller beskidt. Det vil forlænge dens levetid væsentlig, da du bedre undgår f.eks. skimmelsvamp i at opstå. Men lad være med at lægge den til tørre nær en varmekilde som en radiator, da du i stedet risikerer at læderet tørrer ud og mister sin smidighed.

 

Brug ikke vaskemaskinen til rengøring af lædertaske!

Vi vil ikke råde folk til at vaske deres tasker i en vaskemaskine. Heller ikke på et skåneprogram. Vi har godt hørt nogle siger, at de ikke tager skade af det. Men det må blive på folks eget ansvar, hvis de forsøger sig ud i denne metode. Vil du alligevel forsøge dig med vaskemaskinen, så må du ikke benytte dig af almindeligt vaskemiddel, da enzymerne i dette nedbryder blandt andet fedtstof og er dermed medvirkende til, at du ødelægger læderet og den vil tørre ud og blive stiv.

 

Du skal tænke på dine læder tasker og skindtasker og rengøringen af dem som din egen hud. Den har en fugtighed, som den gerne skal opretholde for at bevare sin smidighed og elastisitet. Så tænk over, hvad du forsøger at behandle dine tasker med.

 

Rengøring af lædertaske

Den bedste rengøring af lædertasker foregår med en let fugtig, fnugfri og blød klud. F.eks. en af microfiber. Dup den let med lædercreme og gnid det forsigtigt ind i læderet. Brug kun ganske lidt af gangen, da tasken ikke kan absorbere ret meget og hurtigt kan komme til at virke meget fedtet.
Lad lædercremen få 30 minutter til at trænge ind i læderet og poler herefter tasken med en ny og ren fnugfri klud.

 

Ved almindelig rengøring af lædertasker, som ikke er overfladebehandlet, kan du bruge ganske lidt sæbespåner opløst i et par liter vand. Men sørg for at sæbespånerne er helt opløst, inden du begynder rengøringen.

Lad sæbespånerne virke 10-15 minutter hvorefter tasken poleres tør med en ny og tør klud.

 

Brug aldrig terpintin, benzin, alkohol, voks, silicone eller andre stærke rengøringsmidler på dine lædertasker eller skindtasker!!

 

Kunstlæder / PU læder?

Rengøring af PU tasker er blot med en opvredet klud, da lædercremen ikke har nogen positiv effekt på disse produkter. Den vil blot lægge sig på overfladen og ikke trænge ind i taskens materiale.
PU tasker er tilgengæld meget modstandsdygtige overfor pletter og vådt vejr, da de er behandlet med et lag polyurethan, som er et plastmateriale, der beskytter læderet og giver den karaktaristiske blanke og glatte udseende overflade. Det gør, at de ikke så ofte har behov for at blive rengjort eller vedligeholdt.